Ansök om att kunna lämna avfall i annan kommun

LÄS MER

Du som bor i Stråvalla, Slöinge eller i Älvsered med omnejd kan ansöka om att få lämna avfall på Kungsbacka, Halmstad eller Svenljungas återvinningscentraler.

Totalt har du som bor i villa och har helårsabonnemang 15 fria besök per år. Du som bor i lägenhet eller i en fritidsbostad har totalt 8 fria besök per år. Oavsett i vilken kommun du lämnar ditt avfall. Besöken du gör utöver de som ingår i ditt abonnemang kostar enligt gällande taxa. 

Handläggningstiden är 10 dagar.

Ansöker du om att lämna avfall i Kungsbacka eller Svenljunga kommun kan du besöka deras återvinningscentraler efter handläggningstiden. 

Ansöker du om att lämna avfall i Halmstad kan du besöka deras återvinningscentraler när du fått ditt kort som du ska använda där. 

Information för HEM:s återvinningscentraler

För att kunna lämna avfall i Halmstad behöver du ett extra kort som gäller på HEM:s återvinningscentraler. Detta kort får du efter att du lämnat in en ansökan och den har blivit godkänd. Tyvärr är det ännu inte möjligt att ansöka om ett återvinningskort för HEM:s återvinningscentraler i Halmstad om du bor i lägenhet.

Kunder som lämnar avfall i Kungsbacka eller i Svenljunga använder återvinningskortet du fått från Vivab även i de andra kommunerna.

Information för företagare

Är du företagare söker du återvinningskort på den gällande kommunen.

Följande behövs för e-tjänsten

  • Endast fastighetsägare

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa