Beställ anslutning till kommunalt vatten och avlopp

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du som bygger nytt, bygger till eller bygger om fylla i och skicka in en beställning för att ansluta din fastighet till dricksvatten, spillvatten och dagvatten. Du kan även välja att bara skicka in en prisförfrågan.

Det är din skyldighet som fastighetsägare att anmäla förändringar på din fastighet som berörs av VA-taxan. Detta kan vara till exempel nybyggnad, tillbyggnad, utökning av tomtyta eller ändrat antal bostadsenheter eller bruttoareor. Anmälningsplikten innefattar även attefallshus och friggebodar om kommunalt vatten ska anslutas.

  • Dricksvatten - är det vatten som är avsett för dryck, matlagning eller hygien.

  • Spillvatten - är det vatten som kommer från toaletter, bad, dusch, disk och tvätt.

  • Dagvatten fastighet - är det vatten som faller som regn eller snö på er fastighet och via stuprör och dränering leds bort från fastigheten till kommunala ledning i gatan.

Gör du en förändring på din fastighet, bygger nytt eller förändringar på dina ledningar för vatten och avlopp, måste du lämna in en beställning till Vivab. Du får inte koppla på ditt nya hus eller tillbyggnad på det kommunala vattnet och avloppet utan att först ha fått ett godkännande på din beställning. 

Läs mer om vad som räknas som förändring på vår webbplats www.vivab.se 

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa